Erämessut
figbsederu

XXIII Kansainvälisten Erämessujen esiintyjät

XXII Kansainvälisillä Erämessuilla esiintyy tänäkin vuonna useita oman alansa ammattilaisia ja harrastajia. Messuilla asiantuntemustaan ja osaamistaan jakavat kalastuksen,- metsästyksen,- retkeilyn ja ulkoilun ammattilaiset. Tarkempia tietoja heistä löydät täältä.

Nuotiopiirin henkilöesittelyt

 

Joppe Ranta

Joppe_Ranta.jpg

Erämessujen retkeilyteeman ohjelmaisäntä Joppe Ranta on toimittaja, joka on kirjoittanut Retki-lehteen yli 15 vuotta. Hän on toimittanut myös TV2:n Erätulilla-ohjelman Retkinikkaria, jossa Ranta on jakanut retkeilyyn liittyviä vinkkejä ja niksejä katsojille. Retkeilyalan sekatyömiehellä on alalla hyvin laaja työkenttä. Ranta tekee koulutus- sekä esittelytöitä useille merkeille, muun muassa perehdyttää retkeilyvälinemyyjiä varusteisiin ja niiden käyttämiseen. Jopella on vankat juuret partioon ja sen kautta retkeilyyn. Kiinnostuksen kohteet ovat olleet suomalainen retkeilykulttuuri ja erätaidot. Ranta on ollut perustamassa retkeilyperinteiden tunnettavuutta ja vahvistumista ajavaa yhdistystä Suomen Erätaito ry:tä.

 

 

Kalastusalueen henkilöesittelyt

 

Mika VornanenIMG_1664.JPG

Mika "Haukikoira” Vornanen on Vuoden kalastusopas 2016. Useilta aiempienkin vuosien Kansainvälisiltä Erämessuilta tuttu kalanhalaaja ja ituhippi on todella intohimoinen heittokalastaja, jonka tukijoukkoihin kuuluvat mm. Lund, Mercury, MotorGuide ja Lowrance.

 

 

 

Mikko Peltola

mikko peltola.jpg

Useista televio- ja radio-ohjelmista tuttu Mikko ”Peltsi” Peltola on aktiivinen kalastuksen, maastopyöräilyn ja retkeilyn harrastaja. Peltsi on suorittanut kalastusoppaan ammattitutkinnon. Retkeilyn ohjelmalavalla kuulemme myös Peltsi Peltolan kovan vuoden viimeisimmät käänteet. 

 

 

 

  

Olli OjamoOlli Ojamo ja ahven netti.jpg

Olli Ojamo vastaa Eumerin 'Dream tiimissä' viennistä ja markkinoinnista. Olli on mukana Eumerin tuotetiimissä, jonka kehittämät tuotteet on valittu kolme kertaa Euroopan parhaiksi ja kerran he saivat hopeaa. Iloinen kalastusopas on myös myyntimies ja onnellinen isä. Olli haluaa kannustaa nuorisoa kalaan, koska raittiin ilman saanti on elinehto lapsen terveelle kehittymiselle.

 

Peter Lahti

peter_lahti_nettiin.jpgPeter Lahti on Suomalainen kalastusopas sekä heittokalastuksen kehittäjä. Erämessujen vakioesiintyjä jo vuosituhannen alkupuolelta lähtien. Itse suunniteltujen vapojen sekä kelojen ohella myös erilaiset vieheet kuuluvat kehittelyn piiriin. Nykyisin Peter Lahden viehesuunnittelun tärkeimmäksi asiaksi ovat nousseet yhden koukun vieheet joista kalan irrottaminen onnistuu kaikilta kalastajilta helpommin. Myös kilpakalastus uusine catch and release sääntöineen on astunut vahvasti kuvaan mukaan. Opaspuolen vahvimpana osa-alueenaan Peter pitää elektroniikan hallintaa sekä laajaa kokemustaan erilaisten vesialueiden osalta. Karttaplottereistaan Peteriltä löytyy
lähes 2000 kalapaikkamerkkiä niin Järvi-Suomesta,
Ahvenanmaalta kuin eteläiseltä merialueeltakin.

 

Jaana Vetikko

Jaana Vetikko ja hauki.JPGSuomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottaja Jaana Vetikko on tunnettu kalankäsittely- ja kalaruoan valmistustaidoistaan. Hänet tunnetaan lukuisista aihetta käsittelevistä lehtijutuistaan sekä Kesämökin Kalaherkut –kirjasta. Hän on monesti myös ollut kalankäsittelykurssien opettajana ja yleisötapahtumissa.

 

 

 

Jousiampujat Ohjelma-areenalla

 

Henri Harju

Henri Harju1.jpg

Henri Harju on yksi Suomen kokeneimmista jousimetsästäjistä. Henri on mukana Erämessuilla kuudennen kerran ampumassa jousella. Hän on toiminut kouluttajana jousimetsästäjille monissa eri tilaisuuksissa. Hekan jousella kaadettuihin saaliiden listaan kuuluu lähes kaikki kotimaiset riistaeläimet sekä suurriistaa niin Euroopasta, kuin Afrikan savanneiltakin. Hän on Experience Bow Hunting Club ry:n perustajajäsen.  !

 

 

 

Heikki Tiihonen

heikkitiihonen.png

Heikki kiinnostui jousiammunnasta  ja sen haasteellisuudesta 2012 ja sen myötä myös metsästyksestä. Ensimmäisen saaliin (metsäjänis) Heikki sai jousella samana syksynä. Heikki metsästää jousella pääasiassa pienriistaa, jousi kulkee lähes joka metsästysreissulla mukana. Jousen käyttö on haastavaa ja antaa metsästäjälle paljon. Heikki on jäsenenä muutamissa metsästysseuroissa ja Mikkelin jousiampujien puheenjohtaja.  

 

Kansallispuistot – maamme luonnon helmet, Tea Karvinen photography

Tea Karvinen

tea-karvinen.png

Rovaniemeläinen ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen kertoo Erämessuilla Kansallispuistoista – maamme luonnon helmistä. Tea kiersi vuosina 2010-2017 kaikki Suomen kansallispuistot eri vuoden aikoina ja useampaan kertaan. Tuloksena syntyi suuren suosion saanut valokuva- ja tietokirja Kansallispuistot – maamme luonnon helmet. Siihen tarvittiin yli 700 kansallispuistoissa vietettyä päivää, yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää ja hurja määrä tietokoneen äärellä istumista. Tea haastatteli noin 150 asiantuntijaa kirjan tekstejä varten – iso osa heistä lähti maastoon retkille mukaan.

Kaikesta tästä materiaalista on tehty multimediaesitys, joka näytetään Erämessuilla kaksi kertaa päivittäin.

Tean osastolla on myös kansallispuistoaiheinen valokuvanäyttely sekä kirjoja myytävänä.

www.teakarvinen.com